Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčete záněty a ne cholesterol

uspesna-lecba.cz | CHOLESTEROLOVÁ LEŽ A STATINY (+12 článků) | Lečte záněty a ne cholesterol
V Česku a na Slovensku užívá přes milión lidí statiny na snížení cholesterolu v krvi, ALE...

Dr. Dwight Lundell, bývalý šéf chirurgie v Heart Hospital v Banneru v Arizoně, říká více jak 5 let, ať lidé neužívají léky na cholesterol - statiny.

Dr. Dwight Lundell: „My lékaři se všemi našimi školeními, znalostmi a autoritou často získáváme poměrně velké ego. Tak tady je. Přiznávám, že jsem se mýlil. Jako kardiochirurg s 25letými zkušenostmi, který provedl více než 5000 operací srdce, přičemž všichni měli záněty v tepnách, jsem dospěl k názoru, že je ten správný čas přiznat - celá prevence je špatná“.

Jeho frontální útok na oblast kardiologie značně zpochybňuje praxi v předepisování léků ke snížení cholesterolu a v úpravě stravy, která přísně omezuje příjem tuků. Lékaři byli v této oblasti neustále bombardováni vědeckou literaturou, účastnili se seminářů dalšího vzdělávání, ale tyto informace byly špatné.

Bohužel pro příliš mnoho lidí to skončilo předčasnou SMRTÍ! 

Dr. David Brownstein také o tomto problému veřejně hovořil před mnoha lidmi. Dospěl až tak daleko, že napsal, aby lidé neužívali léky na cholesterol - statiny, který jim předepisuje jejich kardiolog. A dokonce publikoval článek o Statinové katastrofě, o předepisování tohoto neužitečného léku.

Víme, že záněty ve stěnách tepen jsou tou skutečnou příčinou srdečních onemocnění. Neexistuje totiž žádný jiný způsob, proč by se cholesterol mohl usazovat ve stěnách cév a způsobovat onemocnění srdce a mrtvice. Jedním z důvodů proč v těle dochází k zánětům, je nedostatek hořčíku, což způsobí, že se cholesterol usazuje v cévách.

Proto základním léčivem pro prevenci a léčbu onemocnění srdce by měl být hořčík a ne statiny a to i u cukrovky a aterosklerózy. Hořčík slouží jako přírodní antagonista (antagonisté vápníku  - léky bránící vstupu vápníku do buňky. Užívají se zejména v léčbě srdečních a cévních onemocnění jako angina pectoris, poruchy srdečního rytmu a hypertenze. Více blokátory kalciového kanálu vápníku), normalizuje krevní tlak a nepravidelný tep.

Hořčík je hlavní volbou pro srdce!

Ideální denní dávka pro dospělého člověka je 350 mg až 400 mg hořčíku denně.
Největší viníci chronického zánětu? Sójový, kukuřičný a slunečnicový olej s přemírou nenasycené mastné kyseliny omega-6, které se nacházejí v mnoha průmyslově zpracovaných potravinách, dále to jsou vysoce zpracované sacharidy - cukr, mouka a všechny výrobky z nich vyrobené.

  Nízká hodnota hořčíku v těle je však nejzákladnějším viníkem.
Hořčík je ideální lékem pro kardiology. Bohužel je naprosto běžně ignorován. Horší je, že používají jiné blokátory kalciových kanálů, statinové léky a další pochybné látky se značnými vedlejšími účinky, jako je "mozková mlha" (ztráta paměti), vznik cukrovky 2.typu a mezi které patří také snížení zpravidla již nízkých hladin hořčíku u pacientů.
Protože je hořčík bezpečný a snadno použitelný, je proto k dispozici pro okamžité použití na pohotovostních odděleních zdravotnických zařízení. Nejvhodnější jsou dvě formy hořčíku, a to chlorid hořečnatý a hydrogenuhličitan hořečnatý. Hydrogenuhličitan hořečnatý je pro orální použití s vodou a chlorid hořečnatý (olej) může být použit jak orálně, tak i lokálně.
V současnosti je nejúčinnější chelátová vazba hořčíku na aminokyselinu, která zajišťuje jeho maximální vstřebatelnost do organismu.
Dr. Ladislav Šafránek: Na počátku "podvodu" s cholesterolem byly zfalšované studie, zaplacené farmaceutickým průmyslem!

Zhoršení zraku až úplná slepota je uváděna jako jeden z mnohých rizik dlouhodobé aplikace statinů proti zvýšenému cholesterolu. Pokud statiny „léčený“ pacient informuje o nápadném zhoršení zraku lékaře z oficiální chemické medicíny, ten prostě konstatuje, že se to starším lidem "normálně" stává.

Neúspěch regenerační kloubní léčby zaznamenávají lidé, kteří mají utlumeny přirozené regenerační pochody – nejčastěji podáváním nějakých chemických „léků“. Jde například o statiny, určené ke snížení cholesterolu nebo chemikálie užívané za účelem potlačení zánětů a bolestí.

Více: Warfarin - co Vám u lékaře neřeknou 

Dr. Fereydoon Batmanghelidj: Cholesterol ve skutečnosti zachraňuje lidské životy, protože funguje jako obvaz, vodotěsný obvaz, který si tělo samo vyprojektovalo. Když se krev stává koncentrovanou a kyselou a proudí staženými tepnami nebo kapilárami při dehydrataci, dochází v arteriálním systému k odřeninám a trhlinám; samozřejmě nejprve v kapilárách srdce.

Kdyby tam nebyl cholesterol, aby zakryl trhliny a oděrky, dostala by se krev pod membránu, sloupla ji a tato osoba by okamžitě zemřela.

Cholesterol je vlastně prozatímní zachránce, který dává tělu čas, aby se ze svých problémů zotavilo. Nikdy jsme to nepochopili. Jsme impulzivní lékaři. Myslíme si, že když je něčeho moc, je třeba to snížit, a když je něčeho málo, je třeba to zvýšit.

Neptáme se, proč je toho málo nebo moc!

"Léčba" cholesterolu je desetimiliardový průmysl. Existuje zpráva, že statiny, léky snižující hladinu cholesterolu, ve skutečnosti způsobují také amnézii. Jinými slovy: mozek zcela ztratí představu o tom, co se děje. Tato zpráva byla zveřejněna vynikajícím lékařem. Byl lékařem u letectva a v současnosti pracuje jako vědec v NASA. Velice dobře ví, o čem píše, protože sám měl tento zdravotní problém.

Studie v British Medical Journal
Skupina mezinárodních vědců publikovala studii v British Medical Journal (Britský lékařský časopis), která zjistila, že neexistuje žádný vztah mezi takzvaným „špatným cholesterolem“ a úmrtími v důsledku onemocnění srdce.

Naopak, studie došla k závěru, že až 92 % lidí s vysokou hladinou cholesterolu v krvi žije déle. Nejlepším způsobem, jak si udržet zdravé srdce, tak není užívání léků na cholesterol, ale prostřednictvím dodržování zásad zdravého životního stylu.

Jak dále uvádí profesor Sherif Sultan z Irské Univerzity: Snižování cholesterolu pomocí léků u lidí nad 60 let je plýtvání času a zdrojů.  Na druhou stranu, změna životních návyků je jedinou a nejdůležitější cestou, jak si zajistit kvalitu života v důchodovém věku.

"Snižování cholesterolu léky je totální ztrátou času."

Spoluautor studie, dr. Malcolm Kendrick, přidává: Starší lidé s vysokou hladinou špatného LDL cholesterolu (lipoproteiny s nízkou hustotou) žili ve skutečnosti déle a měli méně onemocnění srdce.

Dr. Malcolm Kendrick, autor knížky The Great Cholesterol Con k tomuto tématu v ní napsal přesně tato slova: „Opravdu si nemyslím, že bych měl říkat ještě něco jiného, než jen opakovat tento fakt: pokud máte vyšší hladinu cholesterolu LDL, budete žít déle. A to platí především u starších jedinců.“

Dr. Matthias Rath: Farmaceutický průmysl poskytuje produkty, které pouze mírní symptomy zatímco podporují chorobu v pozadí jako předpoklad pokračujícího obchodu. K zakrytí tohoto podvodu tento průmysl používá dvakrát více peněz, než vynakládá na výzkum příštích léčebných terapií.

Drogy snižující hladinu cholesterolu, obzvlášť statiny a fibráty, jsou ve velkém prodávány pod záminkou prevence kardiovaskulárních chorob. Je známo, že tyto léky, v dávkách běžně podávaných miliónům pacientů na celém světě, indukují rakovinu.

Více:

Žaloba na farmaucetické korporace - MUDr. Matthias Rath a spol

Vysoká hladina cholesterolu znamená delší život

Ethan A. Huff  „Pokud si stále myslíte, že zvýšený cholesterol je nebezpečný pro vaše zdraví, pak zřejmě nevěnujete dostatečnou pozornost posledním potvrzeným výsledkům vědy! Japonští vědci potvrdili, jakož i výsledky z posledních let, že vysoká hladina cholesterolu nepatří mezi rizikové faktory srdečních onemocnění nebo úmrtí, jak všichni běžně věříme. Skutečnost je přesně opačná.

Vysoký cholesterol má spojitost s delší dobou života, zatímco jeho snížené hladiny souvisí s dřívějším vznikem chorob a s úmrtími

Výsledky tohoto výzkumu byly publikovány v magazínu The Annals of Nutrition & Metabolism a plné znění jeho závěrů naleznete v odkazech na konci článku. Tyto jsou v naprostém protikladu s obvyklým mýtem, že vysoký cholesterol patří k hlavním příčinám aterosklerózy. Vědci totiž prostřednictvím tzv. kohortové studie odhalili analýzou velkého množství epidemiologických dat, že tato široce rozšířená hypotéza nemá prakticky žádnou vědeckou oporu.

Všeobecnou zaujatost proti cholesterolu označili autoři studie za „cholesterolovou teorii“ a domnívají se, že

největším faktorem, který za ní zůstává ještě stále skrytý, jsou PENÍZE

Kdyby bylo veřejnosti vysvětleno, jak bývá cholesterol ve skutečnosti prospěšný, výrobci léků by přišli o svůj multimiliardový byznys! Trh s léky na bázi statinu by totiž mohl následně zkolabovat a výrobci by pak museli hledat jiný podvodný lék ke své falešné propagaci.

Japonsko, jako země s velmi dlouhou délkou života, bylo dlouho obcházeno ve výzkumu potvrzujících domněnky, že cholesterol je škodlivý. Vědecká pozorování nám však stále častěji ukazují, že populace Japonců i se svou vysokou průměrnou hladinou cholesterolu vykazuje vůbec nejnižší úmrtnost na všechny nemoci. Jinými slovy, věda dokládá, že vysoká hladina cholesterolu znamená delší život.

Tyto závěry zaujaly čtyři autory zmiňované studie natolik, že při svém vyhodnocování dat zašli ještě o něco dále a dospěli k obdobnému výsledku:

vysoký cholesterol není škodlivý a dokonce ti, kteří mají jeho hladinu sníženou, ve skutečnosti vykazují zvýšené riziko vzniku chronických chorob nebo úmrtí

„Souvislosti mezi úmrtností a hladinami cholesterolu v krvi v Japonsku jsou velmi překvapivé: úmrtnosti ubývá mezi lidmi s vyššími hladinami cholesterolu LDL a je to doloženo velkým množstvím japonských studií, prováděných mezi širokou populací,“ píší autoři v závěru své studie.

„Teorie, že čím nižší je hladina cholesterolu, tím lepší, je tak v případě Japonců postavena úplně na hlavu - ve skutečnosti je přesný opak pravdou ... 
Na základě údajů z Japonska musíme nyní navrhnout nový směr v používání medikací proti cholesterolu, pokud chceme přispět k celkovému zlepšení zdraví populace: konkrétně je potřeba si uvědomit, že vyšší cholesterol nezvyšuje všeobecnou úmrtnost a v souvislosti s tímto poznáním je nutné změnit náš přístup k tomuto druhu léčiv.“
Originál: https://www.naturalnews.com/049918_high_cholesterol_nutrition_dietary_health.html

Nízké hodnoty hořčíku způsobují kornatění tepen 
Dr. Russell Blaylock říká: „Existují důkazy o tom, že nedostatek hořčíku může hrát roli v ateroskleróze, což je kornatění tepen. V jedné studii, při které byly použity experimentální zvířata, se u nich doplněním hořčíku zabránilo ukládání tuků ve stěnách aorty, následně tvorbě plaků, hlavního faktoru aterosklerózy.“
Vědci zkoumali 29 mužů s průměrným věkem 74,5 roků, se sníženou citlivostí na inzulín, což je běžný stav u starších lidí. Výsledkem bylo zjištění, že hladina ionizovaného hořčíku v krvi, úzce souvisela s hladinami LDL cholesterolu, ale ne s hodnotou celkového cholesterolu. Protože je hořčík silně protizánětlivý, dá se předpokládat zabránění oxidace cholesterolu a tím lze vysvětlit, proč došlo ke snížení aterosklerotických plaků u pokusných zvířat.
Dr. Blaylock pokračuje: „Ve svém výzkumu jsem narazil na studii z roku 1959, která zjistila některé zajímavé poznatky týkající se vzájemného vztahu mezi vápníkem, hořčíkem a aterosklerózou. Vědci předem z předchozích studií věděli, že hořčík snižuje množství lipidů uložených v srdečních chlopních srdce a v aortě. Proto studie z roku 1959 nebyla zaměřena jen na lipidové usazeniny ve stěně a chlopních srdce, ale také na usazeniny vápníku
 v ledvinách, které jsou běžné u lidí s onemocněním ledvin spojených s aterosklerózou."

Více o výživě
Dr. Lundell také upozorňuje na to, že nadměrná konzumace omegy-6 (rozuměj nesprávný poměr omegy 3 a 6) způsobuje v buněčné membráně tvorbu proteinů zvané jako cytokiny, které přímo způsobují záněty.
Současná tradiční americká strava způsobuje extrémní nerovnováhu omega-6 a omega-3 mastných kyselin. Poměr nerovnováhy se pohybuje od 15:1 do 30:1 ve prospěch omega-6. Z toho pramení obrovské množství cytokinů způsobujících záněty. V současném stravování je pro zdravé tělo ideální poměr 3:1, i když předci měli poměr 1:1.
Zdravotním problémům neuniknete, pokud budete konzumovat průmyslově zpracované potraviny a s jejich rostoucím množstvím se bude zvyšovat zánětlivost ve vašem těle. Lidské tělo je nemůže dobře zpracovat, jakož i potraviny s cukry a s vysokým obsahem olejů s omegou-6.
Jedna polévková lžíce kukuřičného oleje obsahuje 7,280 mg omegy-6; sójového oleje 6,940 mg. Také se vyhněte slunečnicovému oleji, který je velmi bohatý na PUFA omegu-6 kyselinu linolovou a navíc je tento olej většinou rafinovaný, tj. vysoce průmyslově zpracovaný. Místo toho použijte olivový olej nebo máslo od volně se pasoucích krav.
Můžete sice občas zařadit i slunečnicový olej, ale jen ten, který je zdravý. Tento slunečnicový olej není jako ty z českých supermarketů, má totiž zcela jiné složení a je vyroben z tzv. High Oleic Sunflower semínek. Složení mastných kyselin  je u něj podobné jako u olivového oleje, protože zde převažují  mononenasycené mastné kyseliny, které jsou méně náchylné k oxidaci a mají příznivý vliv na naše zdraví. Obsah dobrých tuků je v tomto slunečnicovém oleji vyšší než 70%.
Zdroj: drsircus.com, dr. Ladislav Šafránek, dr.Matthias Rath, Natural News, the Cancer Research
Zpracoval: Ing. Zdeněk Rozehnal, uspesna-lecba.cz

Statiny ubližují pacientům: Léky snižující cholesterol poškozují vaše srdce
Vicki Batts

Statiny jsou volbou léku, pokud jde o zdraví srdce, ale rostoucí počet důkazů nově ukazuje, že tyto léky nejsou zázračnými pilulkami. Nedávný průzkum ukázal, že statiny ve skutečnosti představují hrozbu pro zdravé srdce, protože jsou spojeny mj. s nárůstem arteriální kalcifikace. Důkazy, že statiny jsou skutečně škodlivé pro pacienty, jsou diametrálně odlišné od požadavků lékařského průmyslu na rozšíření předepisovaných statinů lékaři
Odhaduje se, že jednomu z pěti Američanů byl předepsán statinový lék a takzvaní odborníci nedávno doporučili, že by téměř 10 milionů lidí "potřebovalo" statinovou drogu. Některé odhady naznačují, že je snahou předepisovat statiny více než 40 procentům lidí ve věkové kategorii 40 až 75 let - dokonce i v případech, že nedošlo k žádnému selhání srdce.
Není divu, že nadměrné předepisování statinů je prakticky epidemií sama o sobě: Lékařská komunita dnes věří, že tyto léky jsou to, co léčí tělo, i když nikdo nikdy neměl onemocnění srdce z nedostatku statinu.

Statiny jsou hrozbou pro zdravé srdce
Jak hlásá NaturalHealth365.com, nedávný výzkum ukázal, že statiny jsou spojeny se zvýšením kalcifikace (kalcium-vápník) koronární arterie, a tím s vyšším výskytem jejích obstrukčních onemocnění.
Studie z roku 2012, na které pracovali vědci z Cedars-Sinai Heart Institute v Los Angeles, zahrnovala 6673 účastníků, kteří neměli diagnostikovanou srdeční chorobu. Z těchto dobrovolníků bylo 2413 na statinových lécích, zatímco zbývajících 4260 nebylo.
"Vědci použili koronární CT angiografii k vizualizaci případného koronárního aterosklerotického plaku a zjistili, že skupina testovaných dobrovolníků užívajících statiny má vyšší počet koronárních segmentů s kalcifikovanými plaky - spolu s odpovídajícím výskytem obstrukčních onemocnění koronární arterie," uvedly zdroje.
Zatímco někteří se pokoušeli toto zjištění interpretovat jako "pozitivní"- s novějším výzkumem prokazujícím, že kalcifikace arteriálních plaků je "ochranným" přínosem statinů, ve skutečnosti výzkum důsledně prokázal, že je to prostě nepravdivé. Kalcifikace arterií je spojena se zvýšenou arteriální tuhostí, což zvyšuje riziko vzniku kardiovaskulárních příhod (jako je srdeční infarkt nebo mrtvice).
"Další studie ukázaly, že rozsah kalcifikace koronární arterie silně koreluje se stupněm aterosklerózy a rychlostí budoucích srdečních příhod", vysvětluje článek nedávno publikovaný v časopise Journal of Geriatric Cardiology.
Více vědeckých studií uvádí, že kalcifikace koronární arterie je "přesvědčivě zjištěným" nezávislým rizikovým faktorem pro zdravotní prroblémy v budoucnosti.

Statinový podvod
Statiny jsou již předepisovány po desetiletí a odborníci z oblasti zdraví již od počátku zpochybňují přínos těchto "léků". Dokonce i samotná představa, že snížení cholesterolu zabrání srdečním onemocněním, je zpochybňována, zvláště v době, když byly přínosy stravy ve středomořském stylu důkladně studovány. Zdroje poznamenávají, že dieta ve středomořském prostředí snižuje riziko úmrtí na kardiovaskulární nemoci až o 70 procent. V mnoha studiích byla strava spojena se sníženým rizikem kardiovaskulárních příhod a úmrtnosti - bez snížení hladiny cholesterolu. To vyvolává podstatné otázky o tvrzení, že snížení cholesterolu zajišťuje zdravé srdce.

Další problémy
Výzkum potvrdil, že "přínosy" těchto léků byly farmalobby značně nadhodnocené, protože statiny byly spojeny s další řadou vedlejších účinků, např. s výsledkem ztráty paměti (mozková mlha) a cukrovky.
Statistické zkreslování a profesionálně propracovaná manipulační taktika jsou základními kameny farmaceutického průmyslu a kauza "statiny" se v tomto neliší. Farmalobby je může nazývat zázračnou drogou, která zachraňuje životy, ale je to tentýž průmysl, který vytvořil ve světě epidemii závislosti na chemických lécích
 Originál: https://www.naturalnews.com/2018-12-03-statins-harm-cholesterol-lowering-drugs-damage-your-heart.html
DR. LEONARD COLDWELL O  CHOLESTEROLU A RAKOVINĚ
- každá rakovina se dá vyléčit v průběhu 2 - 16 týdnů, o cholesterolu a o zdraví lékařů, kteří Vám radí, jak se dožít vysokého věku...
(klikněte na YOU TUBE - ozubené kolečko - zvolte slovenské titulky ....)
Pozor, v titulcích překladu je chyba! - je uvedeno "samoléčení můžeme začít přechodem na vegetariánskou stravu" - v anglickém originálu se hovoří o veganské stravě!

Více:

• Dr.Dwight Lundell - Velká cholesterolová lež a Statiny... Vysoký cholesterol znamená delší dožití a méně nemocí... japonská studie - úmrtnosti ubývá mezi lidmi s vyššími hladinami LDL cholesterolu!!!

• Dr.Ladislav Šafránek - Cholesterol - ziskuchtivý podvod kolem životně nezbytné látky

• Dr.Matthias Rath - Žaloba na farmaceutické korporace

• Dr.Fereydoon Batmanghelidj - Léčba pitím čisté vody

• Dr.Russell Blaylock - Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a excitotoxiny

• Ing.Zdeněk Rozehnal - Nové šokující zjištění: Statiny způsobují ALS, fatální poruchu nervového systému

• Ing.Zdeněk Rozehnal - Hořčík od A do Z

• Kdo se chce opravdu uzdravovat místo dosavadního nekonečného "léčení", nejprve se musí vzdát slepé důvěry v oficiální medicínu

• Leif Davenport - Na Kubě vyvinuli lék na rakovinu plic v ceně 1 dolaru za dávku, my ho mít nemůžeme, proto zbytečně zemře desetisíce lidí 

Cílem medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.  MUDr. William J. Mayo

 

NEJČTENĚJŠÍ  ČLÁNKY

Lečte záněty a ne Cholesterol, Dr.Sircus            Jak se uzdravit z Boreliózy, Chlamydiózy...

Co Vám u lékaře neřeknou o Warfarinu?                   Lékaři se vyléčili z Roztroušené sklerózy

Mamograf vyvolává rakovinu prsu, Dr.Johnson       Kolonoskopie a její rizika

Nejúčinnější přírodní antibiotika                      Sandřina Úspěšná léčba rakoviny           

10 symptomů nedostatku vitamínu D                         Jak se skutečně zdravě stravovat...

 UZDRAVENÍ SE Z DIABETU 2. TYPU

dokument odvysílaný BBC2

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< únor / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 10343
Měsíc: 706
Den: 17